3 november 2013
13:45

Bele Barkarby IF

Referat: Täby FC (B) - Bele Barkarby IF

Söndag, Scorpions Cup, Veteranmatch och Sambons födelsedag - Ett minfält av prioriteringar!
Sambon klaras av med ett gäng rosor och frulle på sängen.
Pojkar 03 ifrågasätter föreningens prioriteringar när jag snor Niklas Eriksson från ett arbetspass i Cupen, jag orkar inte ta diskussionen och påpeka vilka prioriteringar jag haft de senaste 7 dygnen utan stänger av Kommradion och styr Skodan mot Täby.

Tibblehallen - sist var det slutspel i SSL, VIP-biljetter och allmänn Globen-yra i Caperio Täby, nu var det dags för Beles Legender i Landets näst högsta veteranserie att nöta den berömda parketten. Noterar direkt att det saknas matchvärdar och var är vår fruktkorg? Superligaklass dock på Norrbys materialarbete - tvättade och vikta matchtröjor!

Efter lite irrande i korridorerna kan vi så småningom samla ihop oss för protokollskrivande och inspring. Ingen musik dock och vi räknar 4 i publiken - 2 i seket och 2 högst upp på läktaren som verkar ha ett möte... Skit samma - glidet på parketten är magiskt!

Första perioden genererar bara tre rader i protokollet, samtliga till vår fördel:
Walle inleder efter 6 minuter med 0-1 och efter Täbyutvisning kan #7 sätta 0-2 genom ett välplacerat skott någonstans mellan armbågen och magen på Täbykeepern.

I början av andra sätter Täby in den första av två blixtraider - på 42 sekunder reducerar de, kvitterar och tar ledningen med 3-2! Vi jobbar lite mer långsiktigt och kan lugnt och metodiskt hämta upp och ta en välbehövlig pausvila med 3-6 på tavlan.

5 minuter in i tredje sätter Täby in en andra offensiv och när seket tryckt färdigt på alla +-knappar står det 6-7, allt under 2 och en halv minut. När Täby kvitterar till 7-7 borde vi vara knäckta efter att tappat två bra ledningar.

Legenderna står dock när de andra faller och Svensson kan heroiskt näta till 7-8 och Walle kan efter lite snurrfintar och ett friläge dra på sig en straff som han med iskyla sätter och fastställer slutresultatet 7-9.